On the menu there are many offers but every day you will find some new seasonal dishes

Pallotta’s News

Winter daily Special

You could find the following dishes on the menu:

Apetizers

Duck Strudel and Yellow Squash

The savory strudel is a nice and original appetizer that combines the savory taste of duck ragout with creamy yellow squash, to a bread dough rolled up to look like a strudel.

8 €

Eggplant "Parmigiana"

The eggplant parmigiana or, eggplant Parmesan is a dish of fried eggplant and baked in the oven with tomato sauce, basil, garlic and one or more cheeses including white sauce, mozzarella and parmesan. It is a dish of dubious origin, as it is still debated whether it is a Neapolitan or Sicilian: as such was officially recognized and included in the list of traditional Italian food products (P.A.T) of the Ministry of Agriculture, Food and Forestry.

8 €

Saffron Rice Supplì

I supplì sono delle crocchette di riso tipiche della cucina romana, che solitamente sono condite con sugo di pomodoro o sugo al ragù e un cuore di mozzarella filante (da cui supplì al telefono). Sono tra gli spuntini più popolari. Naturalmente ci si può discostare dalla tradizione e sbizzarrirsi con gli ingredienti: quella che vi proponiamo è una ricetta che parte da un risotto allo zafferano.

7 €

First Course

Trasimeno beans with Yellow Squash

Coltivata fino al dopoguerra, prevalentemente negli orti, ha rappresentato il principale apporto proteico all’alimentazione delle popolazioni locali; infatti le analisi fatte, mostrano dei contenuti di proteine superiori a quelli dei fagioli, da un 5% fino al 15 % in più. I Terreni umidi e il clima del Lago Trasimeno si sono rivelate condizioni ideali per ottenere un prodotto di eccellente qualità che è rimasto immutato nel tempo.

8 €

Ravioli with Ricotta and Spinach Artichoke and Truffle

14 €

Tagliatelle with ragu of lamb and pistachios

10 €

Cappellacci Pecorino Cheese and Acacia's Honey

10 €

Cheese Cannelloni With Citrus Scent

10 €

Colfiorito Red Potato Gnocchi with turnip tops

10 €

Main Course

Artichoke Gratin

13 €

Cod Meatballs

15 €

Pork tenderloin with Figs and Porto

15 €

Chopped rosemary and potato side

18 €

Grilled Tenderloin of Veal with Tart Apples and Anise

20 €

Plan your wedding party

Choose our exclusive restaurant

Read more

22 dicembre 2016

A night at the Opera

Dinner and a ticket for the Opera

Read more

19 gennaio 2017

themed dinner

food as a cultural identity

Read more
social_twitter social_facebook